700.000 euro subsidie mogelijk voor fietsoversteek

Door Marius Meremans op 17 februari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Regionaal Werk, Ruimtelijke ordening, Toerisme

Dendermonde en Lebbeke kunnen zo'n 700.000 euro subsidie krijgen voor de realisatie van een nieuwe fietsoversteek tussen Dendermonde en Denderbelle. Dat zeggen volksvertegenwoordigers Marius Meremans en Goedele Uyttersprot. "Dringend tijd om dit project tot een goed einde te brengen", zeggen ze.

De voorbije maanden was al heel wat te doen rond de fietsoversteek aan de sluis op de Dender in Denderbelle. Na de geplande verdieping van de Dender wil Waterwegen en Zeekanaal geen fietsoversteek meer op het stuw- en sluiscomplex. De oversteek op het Sas tussen Dendermonde en Denderbelle wordt nochtans dagelijks door honderden mensen gebruikt. Bevoegd Minister Weyts (NVA) ziet een oplossing in de realisatie van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in de buurt van de huidige sluis, maar wil de kost van zo'n 1,5 miljoen euro niet alleen betalen. Waterwegen en Zeekanaal wil wel een deel op zich nemen, maar wil ook financiële steun van
Dendermonde en Lebbeke.

Werk van maken

N-VA-volksvertegenwoordigers Marius Meremans en Goedele Uyttersprot dringen er op aan hier werk van te maken. "Vooral omdat blijkt dat er voor dit project liefst 700.000 euro aan subsidies voor het rapen liggen", zeggen ze. "Tijd dus voor Dendermonde en Lebbeke om werk te maken van een plan voor een nieuwe fiets -en voetgangersbrug. Wij dringen al sinds de zomer van 2015 aan op een snel en positief antwoord rond de financiering. Intussen zijn we weer enkele maanden verder en bleef het vanuit beide besturen muisstil."

Zowel Dendermonde als Lebbeke zien het voorlopig nog niet zitten om een financiële bijdrage te leveren aan het project. "Toch zijn er subsidiemogelijkheden die best onderzocht worden", zegt Meremans. "Zo is er het Europees fonds voor regionale ontwikkeling en duurzame mobiliteit. Ze focussen daarbij op het ontwikkelingen van fietsbruggen en opwaarderen van jaagpaden. Er is echter maar tijd tot maart om projecten in te dienen. De provincie deed een flinke duit in het zakje bij de realisatie van een fietsoversteek in Wetteren. Dendermonde en Lebbeke verdienen gelijkaardige steun." 

Bron: HLN Dendermonde

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is