Bibliotheek voortaan ook op maandagochtend open

Door Marius Meremans op 17 december 2014, over deze onderwerpen: Cultuur, Regionaal Werk

Het Nieuwsblad/Dender - 17 Dec. 2014

Dendermonde De bib van Dendermonde zal in 2015 vaker open zijn. Er wordt ook een project uitgewerkt om meer volk te lokken naar de Kerkstraat.

Vanaf 1 januari 2015 verruimt de bibliotheek van Dendermonde haar openingsuren. ‘We verlengen de uitleentermijnen en verhogen het aantal uit te lenen materialen, er zijn de extra openingen van het leescafé, de voorleesuurtjes op zaterdag en een uitgebreide werking naar de lagere scholen’, zegt schepen van Cultuur Lien Verwaeren (CD&V). ‘De openingsuren worden verschoven naar opening om 13 uur en sluiting om 19 uur en dit van dinsdag tot en met vrijdag. Daarnaast bieden we een maandagvoormiddagopening aan tijdens de wekelijkse markt.’

Er werd ook een werkgroep decentralisatie opgericht. Iets wat de oppositie tegen de borst stuit. ‘Eerst schaffen ze de bibantennes af in de deelgemeenten, en nu is er dan een werkgroep. Ze voeren een directe besparing uit om dan later over initiatieven in de deelgemeenten te brainstormen die eveneens geld kosten. Onbegrijpelijk’, volgens Marius Meremans (N-VA).

Volgens de schepen wordt vooral de hoofdbib uitgebouwd. ‘Dat was een bewuste keuze, daardoor kunnen we eindelijk ook opnieuw investeren in inhoud, met games, luisterboeken en zo meer. Iets wat de voorbije jaren te weinig is gebeurd’, besluit Verwaeren.

Het Nieuwsblad/Dender - 17 Dec. 2014 (svov)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is