Bruegel 2020 kan Vlaanderen op de wereldkaart zetten

Door Marius Meremans op 1 december 2014, over deze onderwerpen: Cultuur, Toerisme

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord staat dat de Vlaamse regering de viering van vijfhonderd jaar Pieter Bruegel de Oude zal voorbereiden. Dit idee werd het eerst geopperd op een congres over toeristische evenementen en zal nu worden uitgevoerd.

Marius Meremans (N-VA): “Ik ben zeer blij met dit initiatief. Niets is zo Vlaams en tegelijk niets zo internationaal als het werk van de Bruegeldynastie. Een hoogstaande overzichtstentoonstelling en onderbouwde initiatieven zullen op ruime internationale belangstelling kunnen rekenen. Dit toont dat het deze regering menens is om Vlaanderen internationaal als ‘state of the art' op de wereldkaart zetten.”

Historici zetten de geboorte van Bruegel op (ca) 1520, en over 6 jaar herdenken we dus dat de vader van deze wereldvermaarde schildersfamilie 500 jaar geleden het levenslicht zag.

Net als in de 15e eeuw staan Vlaamse kunstenaars ook vandaag hoog aangeschreven en levert onze kleine regio sterke artistieke en creatieve culturele ondernemers af. Een dergelijk project kan Vlaanderen cultureel in de vitrine zetten. Daarmee bouwen we verder op het elan dat gecreëerd zal worden door onze rol als gastland op de Frankfurter Buchmesse.

Marius Meremans (N-VA): “Toeristisch biedt dit project ook veel mogelijkheden, niet alleen kunnen onze kunststeden  en groene regio’s (bvb Pajottenland) hierop inspelen, maar linken  met de Vlaamse eet –en biercultuur, de Vlaamse mode, de Vlaamse creatieve industrie bieden mogelijkheden Ik zal de vooruitgang van dit project alvast van nabij opvolgen in het Vlaams parlement.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is