Extra treinaanbod in onze regio

Door Marius Meremans op 29 maart 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Goed nieuws voor de pendelaars: vervoersmaatschappij NMBS breidt haar aanbod in de regio uit.

De S6 tussen Aalst en Brussel wordt vanaf december tijdens de daluren niet langer beperkt tot Denderleeuw, maar rijdt de hele dag door tot in Aalst. Daardoor krijgen alle stopplaatsen tussen Aalst en Geraardsbergen - dat zijn Iddergem, Okegem, Ninove, Eichem, Appelterre, Zandbergen, Idegem en Schendelbeke - de hele dag een rechtstreekse treinverbinding met Aalst.

Dankzij de hertekening van het aanbod in Oudenaarde hebben de reizigers uit Geraardsbergen via een vlotte overstap in Zottegem tijdens de week een snellere verbinding richting Oudenaarde en Kortrijk.

Voorts is NMBS ook bezig met het toegankelijker maken van de stations en de stopplaatsen. “In Aalst en Erembodegem wordt het aantal parkeerplaatsen de komende jaren nog uitgebreid”, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx. “Zo bouwen we in Aalst een nieuw parkeergebouw op de pendelparking, waar negenhonderd auto's kunnen staan. De werken voor de nieuwe onderdoorgang met liften naar de perrons zijn volop bezig en zullen klaar zijn in 2019. Ook de aanpassingen in Erembodegem zijn in uitvoering. De perrons en de toegangen worden daar verhoogd en vernieuwd. De fietsenstalling wordt uitgebreid met vijftig plaatsen en 25 extra parkeerplaatsen voor auto's en er wordt overal in ledverlichting voorzien.”

Extra treinen uit Brussel

Voor Dendermonde betekent het nieuwe vervoersplan van de NMBS dat er vanaf december 2017 drie nieuwe S-treinen vanuit zone Brussel richting Dendermonde rijden met aankomst rond 20 uur, 21 uur en 23.30 uur. De NMBS trekt ook geld uit voor de modernisering van de infrastructuur in Dendermonde met onder andere een verhoging van de perrons en een betere toegankelijkheid door het installeren van een voetgangersbrug en liften.

“We kunnen tevreden zijn dat NMBS erkent dat extra investeringen in het treinverkeer via Dendermonde nodig zijn. We blijven vanuit onze stad evenwel hameren op een vernieuwde stationsomgeving met aandacht voor extra parkeermogelijkheden”, zegt Dendermonds raadslid Marius Meremans (N-VA).

Bron: Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is