Herinrichting Zeelsebaan (N47) in Dendermonde start in het najaar 2018

Door Marius Meremans op 20 november 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Najaar 2018 start de herinrichting van de Zeelsebaan tussen Grootzand en Kleinzand in Dendermonde, dat leidt Vlaams Parlementslid Marius Meremans (N-VA) af uit een vraag van Matthias Diependaele (N-VA) aan Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

“Uit de ongevallenstatistieken blijkt de N47 één van de gevaarlijkste wegen in Dendermonde. Indien we dit willen terugdringen moet de infrastructuur veiliger worden. Met deze werken komt de Vlaamse regering tegemoet aan de vraag om samen met de lokale actoren werk te maken van een verhoogde verkeersveiligheid in onze stad”, aldus Meremans.

Minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de N47 (Europalaan/Zeelsebaan) herinrichten tussen Grootzand en de Keltenlaan (Zele). Het betreft een volledige herinrichting van de fietspaden, rijweg en riolering. Najaar 2018 start de herinrichting van het eerste deel op Dendermonds grondgebied, met name het deel tussen Grootzand en Kleinzand. Hiervoor wordt 1.200.000 euro vrijgemaakt vanuit de Vlaamse regering, ook de stad Dendermonde draagt bij. Dit najaar is de omgevingsvergunning aangevraagd en de onteigeningsprocedure start in het voorjaar 2018.

Ook de N17 en N41 komen aan de beurt
 

In 2019 wordt de N17, de Provincialeweg in Sint-Amands heraangelegd. De voorbereidende werken voor de heraanleg vinden nu al plaats maar de werkelijke heraanleg wordt uitgesteld tot 2019 omdat er in het voorjaar 2018 ook reeds werken gepland aan de N41 tussen Sint-Niklaas en Dendermonde. Meremans roept de minister op om de verschillende werken in de regio zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen om zo de hinder voor de burger zoveel mogelijk te beperken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is