Meer dan 750 werknemers duurzaam naar het werk in de regio van Dendermonde

Door Marius Meremans op 21 oktober 2018, over deze onderwerpen: Regionaal Werk

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts steunt bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken via het pendelfonds. Samen krijgen enkele bedrijven in de regio rond Dendermonde hiervoor een kleine 300.000 euro, zo weet Vlaams Parlementslid Marius Meremans (N-VA). “Met deze steun kunnen meer dan 750 werknemers in onze regio overtuigd worden om de auto te laten staan en op een alternatieve manier naar het werk te komen.”

Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven en overheden die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts voorziet deze legislatuur 11 miljoen euro extra voor het fonds – en dus voor gerichte mobiliteitsingrepen op maat van bedrijven.

Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.

De grootste hap uit het budget gaat naar Tarkett NV met € 271.531,90 en Premium Sound Solutions met € 9.062,50. Beide Dendermondse bedrijven stellen meer dan 300 mensen te werk. Ook het Lebbeekse Vondelmolen NV kan met € 16.140 op Vlaamse steun rekenen.

Meremans is blij dat er de Vlaamse regering aandacht heeft voor duurzame mobiliteitsoplossingen in de regio: “De wegen in- en rond Dendermonde zijn rond de piekuren compleet verzadigd. Het laten ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen op maat van het bedrijf zorgt voor een positieve switch naar duurzaam en vlot woon-werkverkeer dat iedereen ten goede komt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is