Meremans in debat over de ondersteuning van de culturele instellingen in Brussel na de terreuraanslagen

Door Marius Meremans op 27 april 2016, over deze onderwerpen: Brussel / Vlaamse Rand, Cultuur, Vlaams Parlement
marius_meremans_in_plenaire.png

Dat de cultuurhuizen in een uitzonderlijke situatie leven, onderschrijven alle partijen. Meremans weet echter ook dat andere sectoren, andere Vlaamse gebieden en kunststeden een negatieve impact ondervinden van de lockdown, terreurdreiging en de terroristische aanslagen in Brussels Airport en metrostation Maalbeek. Het gaat dus niet enkel over de Brusselse instellingen. 

Federaal minister Reynders riep Vlaams minster Gatz op om de besparingen aan Vlaamse kant terug te schroeven, zoals ook hij dat van plan is. Men mag echter niet vergeten dat Reynders zelf 4% bespaarde op zijn culturele instellingen en de Vlaamse gemeenschap maar 2,5%. 

Bovendien heeft het terugdraaien van besparingen niet noodzakelijk een rechtsreeks verband met meer bezoekers in de culturele huizen. Meremans heeft geen bezwaar tegen het monitoren van gegevens maar een financiële compensatie is niet zaligmakend. Er is volgens het parlementslid ook een extra promocampagne nodig om de culturle zalen opnieuw vol te krijgen. Een campagne die zich zeker ook richt op buitenlandse bezoekers. 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is