Minister Weyts investeert 5 miljoen euro in Óscar Romerocollege

Door Marius Meremans op 4 mei 2021, over deze onderwerpen: Vlaams Parlement, Dendermonde, Onderwijs

De Vlaamse regering investeert in totaal €5 miljoen in het Óscar Romerocollege in Dendermonde. €2,6 miljoen zal gaan naar het creëren van bijkomende plaatsen in de klas in de eerste graad van de secundaire afdeling. Het overige bedrag van €2,4 miljoen is bestemd voor de lagere afdeling. Het zal integraal worden besteed aan de afbraak van de huidige gebouwen en het optrekken van een nieuwbouw.

Weyts investeerde vorige maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €23 miljoen in 145 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 6.000 leerlingen.”

Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Sinds enkele jaren kampen we ook in Dendermonde met een dreigend plaatstekort in onze scholen. Elk kind verdient een volwaardige plaats in ons onderwijs. Met de €2,6 miljoen creëren we in het Óscar Romerocollege maar liefst 390 extra plaatsen in de eerste graad van de secundaire afdeling. Van een stap in de goede richting gesproken. Met de bijkomende investering van €2,4 miljoen zijn we nu ook in staat om de lagere school van het college een opknapbeurt te geven. De gebouwen hebben hun dienstjaren gehad en zijn dringend aan vervanging toe. Dankzij deze subsidie kunnen we nu voluit gaan voor een moderne schoolinfrastructuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is