N-VA: ‘Vlaamse culturele aanwezigheid in Brussel behouden’

Door Marius Meremans op 27 februari 2015, over deze onderwerpen: Binnenlands Bestuur, Brussel / Vlaamse Rand, Cultuur, Vlaams Parlement

De Brusselse N-VA maakt zich zorgen over de bijdrage van de VGC aan de visienota van minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). Daarin is sprake van een verschuiving van het cultuurbeleid naar het Brusselse niveau. “Een duidelijke Vlaamse culturele aanwezigheid in Brussel is een noodzaak.”

De VGC pleit in haar bijdrage voor een gedeeltelijke verschuiving van het cultuurbeleid van het federale niveau en van de Gemeenschappen naar het (Brussels) gewestelijk niveau, zo berichtten we eerder.

De N-VA ziet dat niet zitten. “Jarenlang hebben Vlamingen, binnen en buiten Brussel, aan de weg getimmerd om een Vlaamse aanwezigheid in Brussel te verwezenlijken inzake cultuur, onderwijs, welzijn”, zegt Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe. “Die inspanningen bewijzen nog elke dag hun meerwaarde.”

De N-VA wil dat er een duidelijke Vlaamse culturele aanwezigheid in Brussel behouden blijft, in uitwisseling en samenwerking met andere taalgroepen. “Brussel is ons venster op de wereld, daarom is het belangrijk dat een zelfbewust cultureel Vlaanderen zich ook internationaal presenteert”, zegt parlementslid Marius Meremans.  

De NV-A'ers willen Gatz in het parlement ondervragen over de VGC-bijdrage. Het is trouwens niet zeker dat die ook in Gatz' visiennota opgenomen wordt. De minister stelt die op 1 april voor.

(brusselnieuws.be)

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is