N-VA ministers Weyts en Muyters investeren 1,7 miljoen euro voor fietsinfrastructuur in Dendermonde.

Door Marius Meremans op 18 juni 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Regionaal Werk, Ruimtelijke ordening, Sport, Toerisme, Vlaams Parlement
fietssnelweg

Goed nieuws voor de fietser!

N-VA ministers Weyts en Muyters investeren 1,7 miljoen euro voor fietsinfrastructuur in Dendermonde.

“Het gaat concreet over 830 338 euro voor de fietsoversteek over de Dender naast de spoorwegbrug aan VPK Dendermonde en een fietstunnel aan de Hofstraat – beiden zijn nodig voor de fietssnelweg  Wetteren – Dendermonde - Mechelen – Leuven” zegt Marius Meremans, Vlaams volksvertegenwoordiger.

De fietsoversteek over de Dender vormt de link tussen Schoonaarde/Oudegem en Sint-Gillis Dendermonde. Deze fietsoversteek vormt daarom een essentiële, unieke schakel in de gehele fietssnelwegverbindingen vanuit het westen van Dendermonde en Aalst naar Dendermonde-centrum en industriezones.

Dit project dient gerealiseerd te zijn binnen de komende drie jaar.

De fietstunnel ter hoogte van de Hofstraat, waarvoor de ministers 867.200 euro voorzien, wordt gerealiseerd onder de spoorlijn Gent-Dendermonde-Mechelen-Leuven als missing link voor het realiseren van de fietssnelweg tussen Wetteren en Dendermonde. De projectplanning bedraagt 2,5 jaar. Het project start op 1 december 2016 ( opmaak ontwerp ), wellicht zowat de uiterst mogelijke startdatum van het project ( binnen 6 maand na goedkeuring ).

De realisatie van de fietstunnel start in mei 2018, de vergunningen worden in september 2017 aangevraagd.

Zowel Vlaamse middelen als middelen uit het Europees ‘EFRO’-fonds worden hiervoor vrijgemaakt.

“De Vlaamse overheid investeert volop in fietsinfrastructuur in onze stad – dat moet het fietsen voor woon- en werkverkeer alsook het fietstoerisme een flinke boost geven” aldus Marius Meremans, Vlaams volksvertegenwoordiger. 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is