Nieuwe brug Oude Schelde wordt in 2018 gerealiseerd

Door Marius Meremans op 21 november 2017

De Vlaamse regering maakt in 2018 60.000 euro vrij voor de effectieve realisatie van een nieuwe brug aan het natuurgebied Oude Schelde aan de Hoofdstraat, dat blijkt uit een vraag van Vlaams Parlementslid Marius Meremans aan minister Schauvliege. “De trappen in het natuurgebied zijn reeds prima hersteld maar de afwezigheid van het brugje blijft een probleempunt. Minister Schauvliege beloofde eerder dat de brug al in 2017 zou gerealiseerd worden. Hopelijk worden er in 2018 eindelijk resultaten geboekt.”, aldus Meremans.

Het natuurgebied Oude Schelde herbergt een gevarieerde hoeveelheid aan fauna en flora. Reeds enkele jaren is het natuurgebied moeilijk toegankelijk doordat de toenmalige brug omwille van veiligheidsredenen was weggenomen. Wandelaars moeten nu een stuk over de openbare weg om het natuurgebied in te kunnen. Midden 2016 was er eindelijk een doorbraak in dit dossier en kwam het goede nieuws dat er eindelijk een nieuwe brug komt.

De stabiliteits- en ontwerpstudie voor de nieuwe brug zal dit jaar nog worden afgerond en de aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning wordt ingediend. Voor komend jaar is er 60.000 vrijgemaakt voor de effectieve realisatie.

Marius Meremans: “De omleiding die er nu reeds een aantal jaren is maakt het minder toegankelijk voor bezoekers en zo blijft ook een mooi stukje natuur in onze stad te weinig bekend.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is