Roadshow 'Cultoeren', reserveer een culturele gespreksavond

Door Marius Meremans op 30 november 2015, over deze onderwerpen: Cultuur, Regionaal Werk, Vlaams Parlement

Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid te Dendermonde, Marius Meremans  (N-VA), gaat de boer op om een visie over cultuur uit te dragen geïnspireerd vanuit de culturele erfenis van de Vlaamse beweging met een open geest naar de toekomst. Reserveer nu een gespreksavond voor uw afdeling, leden, vrijwilligers en sympathisanten.

  • Voor wie ? Iedereen met een hart voor cultuur !
  • Waar ? een locatie naar keuze
  • Wanneer ? een tijdstip naar keuze (vanaf januari 2016)

Vlaanderen heeft een rijk, divers en gelaagd cultuurlandschap en om als overheid het rijke Vlaamse cultuurlandschap in stand te houden is er nood aan een doordacht cultuurbeleid.

Na het eerste jaar van deze nieuwe Vlaamse regeerperiode lezen we via media en bepaalde organisaties dat de huidige regering wordt afgeschilderd als de duivel voor de cultuursector. Ook de ‘burgerbeweging’ Hart boven Hard neemt een rol op als onheilsprofeet en sommigen pretenderen dat  ‘rechts en kil  Vlaanderen’ zijn rekening met deze kritische sector wil vereffenen. Maar … is dat ook zo ?

De  roadshow ‘Cultoeren’ is een gespreksavond die bestaat uit twee delen.

DEEL I: Het Vlaams cultuurbeleid en de visie van N-VA hierop, aan de hand van concrete voorbeelden. Ook lokaal cultuurbeleid komt hier aan bod. ( ca 45 minuten)  

DEEL II:  Interactie, debat en discussie met het publiek, aan de hand van stellingen en vragen.

Het is niet de bedoeling om belerend de zoveelste redevoering te houden maar om interactief de nodige discussie uit te lokken. De relevante aanbevelingen en conclusies leg ik voor aan onze parlementen in Brussel.

 

U kan me vrijblijvend en gratis reserveren voor gespreksavond op een locatie en datum naar keuze. Voor meer informatie of reservaties kan u me bereiken via marius.meremans [at] vlaamsparlement.be of 0473 34 30 76

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is