Werken stuw kunnen begin oktober starten

Door Marius Meremans op 8 september 2015, over deze onderwerpen: Regionaal Werk, Ruimtelijke ordening, Toerisme

 

Geraardsbergen De vergunning voor de bouw van een sluis is afgeleverd. Volgens volksvertegenwoordiger Marius Meremans (NVA) kunnen de werken begin volgende maand starten.

De renovatie van het Geraardsbergse sluizencomplex langs de Sasweg maakt deel uit van het project Stuwen op de Dender. Met het project wil waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal de overstromingsproblematiek op de Dender aanpakken. In Geraardsbergen worden de stuwen, het dienstgebouw en de omgeving vernieuwd. Er komt ook een vistrap en de sluis wordt aangepast.

Waterwegen en Zeekanaal heeft sinds vorige week de bouwvergunning voor de werken op zak. 'Er kwam maar één bezwaar binnen, wat wijst op een groot draagvlak bij de bevolking. Logisch, want de regio weet maar al te goed welke vernielingen overstromingen met zich meebrengen', zegt volksvertegenwoordiger Meremans (N-VA). 'Niettemin zijn de vernieuwing en de bouw van nieuwe stuwen en sluizen een complex project. Maar er wordt nu eindelijk vooruitgang geboekt. Nu is er nog een laatste wachtperiode van dertig dagen die geldt bij het verlenen van een vergunning.'

Meremans verwacht dat het bouwproject kan starten begin oktober. 'Waterwegen en Zeekanalen heeft de opdracht om de werken snel aan te vatten. Dit dossier is essentieel voor de waterbeheersing in de Denderregio.'

Er moet volgens Meremans daarnaast ook werk gemaakt worden van gecontroleerde overstromingszones, waterbekkens en minder verharde oppervlakken. 'En men moet van de gelegenheid gebruikmaken om de Dender op recreatief en toeristisch gebied op te waarderen', vindt hij (jlg - Nieuwsblad)

 http://www.tvoost.be/nieuws/bouw-sluis-geraardsbergen-kan-in-oktober-beginnen-17725

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is