Hulp op de Youca-dag

Door Marius Meremans op 22 oktober 2018

Verslag van de YOUCA-dag van Lare Vereecken

Wat was dit een interessante dag! Met de trein naar Brussel, dat was al een avontuur op zich. Wanneer we dan toekwamen in het Vlaams Parlement begon het echte werk! Na een heel leerrijke rondleiding, heb ik samen met Jonas De Smedt, medewerker van Parlementslid Marius Meremans, het verdere dagverloop bekeken. Marius was ondertussen naar een commissie, na het overlopen van de dagindeling zijn Jonas en ik daar natuurlijk even langs gegaan. Veel begreep ik er niet van, had ik natuurlijk wel al een groot deel gemist.

Nadien zijn we vlug iets gaan eten, daar heb ik nog andere medewerkers en collega’s leren kennen. Ook heb ik gemerkt dat hier heel wat andere Youca – studenten aanwezig zijn. Na de middag was er een meerderheidsoverleg en jawel met broodjes. Rond 14u30 hebben we een foto genomen met alle Youca – studenten en hun begeleider.

Nadien zijn we naar de commissie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media geweest, waar ik de vraag van Herman Wynants aan minister Philippe Muyters mocht stellen. Vooraf had ik heel veel stress, maar eens ik aan het praten was viel deze stress wel snel weg. Deze commissie kan je herbekijken op Youtube. Ik ben heel blij, dat ik deze unieke kans heb gekregen van Marius Meremans! Ik ben er vrij wel zeker van dat ze mij hier nog gaan terugzien. Dit was een ervaring die ik niet snel zal vergeten! Dankuwel, om mij deze kans te geven!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is