756.000 euro subsidie voor vaccinatiecentrum in sporthal Appels

Door Marius Meremans op 22 januari 2021, over deze onderwerpen: Regionaal Werk, Sociale Zaken

Ondertussen was al even bekend dat er een vaccinatiecentrum in de sporthal van Appels ging ondergebracht worden. Dit zou moeten fungeren als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Dendermonde en enkele buurgemeenten. Om dit te ondersteunen, geeft de Vlaamse Regering 65 miljoen euro subsidie aan de vaccinatiecentra in Vlaanderen. 756.000 euro daarvan gaat naar het centrum in Appels.

Bij de organisatie van zo’n vaccinatiecentrum komt heel wat kijken. Deze steun dient dan ook voor zowel de inrichtingskosten van het centrum, de uitbatingskosten, de kosten voor het niet-medisch personeel, de kosten verbonden aan het vervoer voor minder mobiele personen als tot slot ook de kosten verbonden aan de huur van de accommodatie met inbegrip van de energiekosten en de poetskosten. Dit bedrag zal uiteindelijk in drie schijven toegekend worden. Een eerste schijf van 262.000 euro wordt gegeven voor uitbating in de maanden februari en maart, 247.000 euro voor de maanden april en mei als tweede schijf en een derde schijf van nog eens 247.000 euro voor de maanden juni en juli.

We zijn ook nog steeds op zoek naar mensen om te helpen in het vaccinatiecentrum. Van mensen aan het onthaal tot chauffeurs voor het vervoeren van onze minder mobiele mensen. Aanmelden kan nog steeds via de website van onze stad!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is