Met het reglement voor talentontwikkeling in de amateurkunstensector kunnen amateurkunstenaars of -verenigingen een financiële stimulans krijgen wanneer ze projecten opzetten die inzetten op talentontwikkeling. In deze eerste ronde werden zo maar liefst 87 dossiers ondersteund voor in totaal 440.179 euro.

Tweede aanvraagronde

Uit de sector kwam de vraag naar twee indienrondes per jaar in plaats van één. Een vraag die ook Marius Meremans steunde. Deze vraag werd door Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon dan ook ingewilligd. “Er komt een tweede aanvraagronde op 15 april van dit jaar. De volgende indienronde blijft op 15 september. Op die manier kan de sector korter op de bal spelen en zit er ook meteen een spreiding op de werklast van de administratie”, aldus Meremans.

Samenwerking

In het aangepaste reglement zal dan ook ‘samenwerking’ als verplicht beoordelingscriterium worden meegenomen. Die samenwerking bleek een belangrijke positieve factor bij de vorige projecten. De invulling ervan kan verschillende vormen aannemen, alleen moet het bijdragen tot de talentontwikkeling van de aanvrager. Ten slotte, geen onbelangrijk detail, maakte de minister voor 2022 835.000 euro vrij voor deze subsidielijn.

Onderwerpen