Circus Sarakasi krijgt €29.044,68 projectsubsidies

Door Marius Meremans op 29 april 2021, over deze onderwerpen: Cultuur, Vlaams Parlement

De projectsubsidies die in de 2de ronde van 2021 aan bovenlokale cultuurprojecten worden toegekend, zijn bekend. Circus Sarakasi is één van de organisaties die via deze weg ondersteund wordt door de Vlaamse Overheid. Maar liefst €29.044,68 wordt toegekend aan het circusatelier voor hun bovenlokale cultuurproject ‘Van poel tot kweekvijver’. Ook via deze weg van projectsubsidies willen we de circusgemeenschap in onze regio en in heel Vlaanderen ondersteunen.

Met ‘Van poel tot kweekvijver’ wil circusatelier Sarakasi tieners uit kleine circusateliers in midden Vlaanderen meer ontwikkelingskansen, doorgroeimogelijkheden en creatiemogelijkheden geven binnen het circus. Dit willen ze doen aan de hand van workshops in grote ateliers en in samenwerking met een toneel- en dansvereniging. Daarnaast is het ook belangrijk om deze jonge circusartiesten op te nemen in de kleinere ateliers die dicht bij hen staan om zo een hechte gemeenschap te ontwikkeling. Daarin kan hen dan de kans aangeboden worden om door te groeien tot stagiair, assistent en uiteindelijk misschien zelfs circusbegeleider. Dat is op dit moment nog een knelpuntberoep.

Recent konden we meedelen dat we vanuit de Vlaamse Overheid het hoogste budget tot nog toe hebben toegekend aan de vele circussen, ateliers, groepen,… in Vlaanderen. Nu zien we dat de circusgemeenschap ook uit de subsidiepot van bovenlokale cultuurprojecten een mooie waardering krijgt. Een gegeven dat we enkel kunnen aanmoedigen. Het circus verdient dan ook deze gewaardeerde plaats in ons Vlaamse cultuuraanbod!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is