Van de 84 ingediende subsidieaanvragen werden er 79 positief beoordeeld die samen 51.537.000 euro toegekend krijgen. Met elk van deze organisaties wordt dit jaar nog een subsidieovereenkomst gesloten. De organisaties zelf werden onderverdeeld in verschillende categorieën waaronder musea, culturele archiefinstellingen, erfgoedbibliotheken, dienstverlenende organisaties en periodieke culturele-erfgoedpublicaties. Daarnaast krijgt ook de werkplaats voor immaterieel-erfgoed een subsidie.

Kijken we naar Oost-Vlaanderen, dan zien we dat in alle categorieën onze provincie vertegenwoordigd is”, stelt Meremans. “Van musea als het S.M.A.K., het Stedelijk Museum Sint-Niklaas, ’t Gasthuys in Aalst tot archiefinstellingen als Liberas en Amsab. Allen werden hun dossiers gehonoreerd door de Minister. Als we alle bedragen optellen, zien we dat Oost-Vlaanderen ongeveer 15,5 miljoen euro in de wacht sleept.”
De volledige lijst van toegekende bedragen is terug te vinden op de website van het departement Cultuur, Jeugd & Media (https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/nieuws/vlaamse-regering-maakt-18-miljoe...).

Onderwerpen