Minister Demir erkent natuurlandschap Porrebeek-Paddebeek en Beneden-Dender in Dendermonde als natuurreservaat

Door Marius Meremans op 10 januari 2020

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir heeft het natuurlandschap Porrebeek-Paddebeek en Beneden-Dender officieel erkend als natuurreservaat. Door deze erkenning ontvangt beheerder Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies.

Minister Demir werkte op minder dan drie maanden tijd alle nog hangende natuurerkenningsdossiers weg. Maar liefst 682,5 ha extra natuur komt zo onder effectief natuurbeheer. Waaronder ook het natuurlandschap Porrebeek-Paddebeek en Beneden-Dender in Dendermonde. Natuurpunt zal instaan voor het dagelijks beheer en onderhoud van deze gebieden.

“Er moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de natuur die in Dendermonde floreert zonder de draagkracht van het gebied aan te tasten”, besluit de minister.

Vlaams Parlementslid Marius Meremans (N-VA) is zeer tevreden met het werk van minister Demir: “Door deze erkenning wordt dit natuurgebied beter beschermd, maar maakt Natuurpunt ook kans op extra middelen om de natuurkwaliteit in van deze natuurlandschappen verder te verhogen. Zo kan de kwaliteit van deze natuurgebieden in Dendermonde en de ruime regio verder verhoogd worden.”

Hiermee komt de oppervlakte erkend natuurreservaat in Vlaanderen op 21.546ha.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is