Minister Weyts investeert € 68.335 in Vrije Lagere School Óscar Romerocollege in Dendermonde

Door Marius Meremans op 30 november 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 68.335 in Vrije Lagere School Óscar Romerocollege in Dendermonde. “We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “Onze leerlingen en leraren horen in de beste omstandigheden onderwijs te kunnen volgen en geven.” zegt Weyts.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Dendermonde ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 68.335 in Vrije Lagere School Óscar Romerocollege in Dendermonde. Concreet gaat het om de restauratie van het dak en de gevels van de kloosterkapel.

Vlaams Parlementslid Marius Meremans (N-VA) is zeer opgetogen met deze investering. “Deze legislatuur werd nog nooit zoveel geïnvesteerd in Onderwijs. Dat de minister hier ook steevast Dendermonde meeneemt is belangrijk. Dendermonde is een echte scholenstad.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is