Nieuwe fietsverbinding aan Scheepswerven in de maak

Door Marius Meremans op 9 november 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

In het kader van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF), zal het fietspad dat nu via de Sint-Ursmarusstraat de verbinding vormt tussen de Fabriekstraat en het veer richting Kastel, verlegd worden naar een veiligere alternatieve route. De voorkeur gaat uit naar een fietspad dat via de site van de Scheepswerven een verbinding maakt tussen het veer richting Kastel en de Fabriekstraat.

Op dit moment moeten fietsers die komende van de Fabriekstraat richting het veer naar Kastel moeten, door het smalle stuk van de Sint-Ursmarusstraat om hun bestemming te bereiken. Het gaat hier om een verbinding binnen het Bovenlokaal Fietsroutenetwerk dat niet altijd veilig is voor de fietsers. We willen dit onveilig punt aanpakken en kijken hiervoor samen met de andere actoren naar een veiligere verbinding. Vanuit de Provincie ontvingen we enkele scenario’s die werden opgesteld samen met de Vlaamse Waterweg. Vanuit de Stad werd hier vervolgens een voorkeursscenario naar voren geschoven dat nu verder zal worden besproken en uitgewerkt.

In het voorkeursscenario worden de fietsers vanaf de Sint-Ursmarusstraat afgeleid over de scheepswerfsite om zo langs de Schelde hun tocht verder te zetten richting het veer naar Kastel. Op die manier wordt de erfgoedsite van de scheepswerven betrokken bij de fietsroute en kunnen de fietsers veilig aan de rand van het water fietsen zonder in conflict te komen met het gemotoriseerd verkeer in de Sint-Ursmarusstraat. Dit scenario zal nu met de betrokken stakeholders worden besproken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is