Sinds de ontsluitingswerken rond het papierfabriek VPK, dat zorgde voor een herinrichting van het kruispunt aan de stationsomgeving , werd de oude fietsenstalling aan het station afgebroken en werd een nieuwe staanplaats in klinkers aangelegd. Er werden tijdelijke niet overdekte fietsenstallingen geplaats, in afwachting van die nieuwe overdekte stallingen die even op zich lieten wachten.

Voor de pendelaars die met de fiets naar het station kwamen, was het even doorbijten en op regenachtige dagen voorzien van een handdoek naar het werk reizen Enkele N-VA-bestuursleden drongen bij hun schepen van Mobiliteit Meremans aan om druk te zetten bij de NMBS voor een snelle realisatie van de nieuwe fietsenstalling.

De NMBS heeft nu laten weten midden maart te starten aan de plaatsing van de nieuwe overdekte fietsenstalling. De werken zouden één week duren.

Meremans: “De stad blijft inzetten op fietsgebruik en de ontwikkeling van fietslinken en fietssnelwegen. Natuurlijk horen daar ook comfortabele stallingen bij, daarom is het belangrijk dat NMBS deze ook voorziet bij de haltes in onze stad.”

Onderwerpen