Toekenning projectsubsidies voor bovenlokaal cultureel werk

Door Marius Meremans op 24 oktober 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Vlaams Parlement

Na de toekenningen van subsidies voor de circussector en het sociaal-cultureel volwassenwerk, is nu ook het bovenlokaal cultureel werk aan de beurt. Het betreft in dit geval de eerste ronde aan projectsubsidies voor begin 2021. In deze ronde wordt een bedrag van €2.285.050,92 toebedeeld aan 38 organisaties over heel Vlaanderen. “Dit is een mooi bedrag waarbij de aandacht naar een ruime waaier aan organisaties gaat. Er werd in deze nieuwe ronde ook extra aandacht besteed aan kleinere organisaties”, stelt Marius Meremans, Vlaams Parlementslid, tevreden.


Onder de 38 organisaties zijn er 9 Oost-Vlaamse organisaties die samen € 373.354,57 ontvangen. Hiervan komen er 2 uit de regio Waasland waarmee zij samen € 102.870 mogen ontvangen voor projecten lopende van één tot drie jaar. We hebben het hier over T Ey en Volkskunstgroep Reintje Vos. Vervolgens komen maar liefst 6 organisaties uit regio Gent waarmee zij samen € 270.484,57 mogen ontvangen.

“In het algemeen mogen we tijdens deze ronde vaststellen dat meer organisaties erin slagen om een aanvraag in te dienen die positief onthaald werd door de beoordelingscommissies. Er werd daarbij ook extra aandacht besteed aan kleinere organisaties die tot voor kort nog uit de bood vielen”, zegt Meremans. “Deze bovenlokale focus is belangrijk om een verbinding te creëren tussen het lokale en het Vlaamse niveau. Een goede ondersteuning en de nodige aandacht voor deze organisaties is dan ook van groot belang.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is