Vlaanderen investeert extra in cultuur

Door Marius Meremans op 24 juni 2022, over deze onderwerpen: Cultuur, Kunst
Masker

De Vlaamse Regering hakte vandaag de knoop door over de structurele werkingssubsidies voor de cultuursector. Bijna 80 procent van de aanvragers krijgen een subsidie. Het gaat over een totaalbedrag van 178,5 miljoen, wat neer komt op 0,31 procent van de Vlaamse begroting, wat een stijging betekent.

“Er wordt stevig geïnvesteerd in ons kunstenlandschap, met voldoende aandacht voor een reeks waardevolle organisaties met elk hun eigenheid. Daarnaast heeft de minister er ook expliciet voor gezorgd dat enkele organisaties die dreigden zonder subsidies te vallen, toch werden opgevist en nog steeds ondersteund worden”, aldus een tevreden Vlaams Parlementslid Marius Meremans.

Ongeziene oefening

“Dit is een ongeziene oefening van minister-president Jan Jambon”, stelt Marius Meremans. “Door zijn inspanningsverbintenis na te komen en effectief meer budget te vinden, kunnen enerzijds alle positief beoordeelde dossiers ondersteund worden, maar ook diegenen die initieel buiten het budget werden geplaatst door de beoordelingscommissies. Anderzijds zijn er ook enkele organisaties opgevist die een grote waarde hebben binnen het landschap en hier dus wat ons betreft niet mogen in ontbreken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is