Voetveer voor wandelaars In natuurgebied Appels?

Door Marius Meremans op 28 februari 2019

Minister Schauvliege beloofde in 2017 nog een nieuwe voetgangersbrug voor de oude Schelde-arm in Appels. In een recent antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Marius Meremans (N-VA) kiest kersvers minister Van Den Heuvel voor een nieuwe optie, zijnde trekveer/voetveer. Dit zou in de nazomer worden gerealiseerd. “Het is doodzonde dat er weer eens een zomer overgaat, terwijl dit al veel sneller in orde had moeten zijn. Het is niet de eerste belofte van de CD&V-minister van Natuur en Milieu die gebroken wordt,” aldus Meremans.

De oude Schelde-arm te Appels is een mooi natuurgebied dat veel wandelaars aantrekt. De voetgangersbrug werd echter al een paar jaar geleden afgebroken en ondertussen is er nog steeds geen nieuwe. Minister Schauvliege beloofde in 2017 nog dat de brug zou gerealiseerd zijn in 2018, maar tot op heden zien we nog steeds geen realisatie.

Ondertussen is minister Schauvliege vervangen door Van Den Heuvel en stelde Meremans de vraag opnieuw aan de kersverse minister. In zijn antwoord opteert men nu voor het installeren van een trekveer/voetveer, daarvoor zou reeds een architect aangesteld zijn en plannen gefinaliseerd. Op deze manier kan er via een veer een kleine hoeveelheid mensen zelfstandig worden overgezet.

“De werken beginnen pas in de nazomer en dat is jammer, ook de omgevingsvergunning heb ik als schepen nog niet zien binnenkomen,” aldus parlementslid en schepen Marius Meremans.

“Het is belangrijk voor onze stad en ons dorp Appels dat dit eindelijk geregeld geraakt. Of het een brug of een trekveer wordt is mij eender, zolang het maar gerealiseerd wordt én toegankelijk voor kinderen en oudere wandelaars. De nieuwe minister Van den Heuvel zal ik eveneens aanmanen om de belofte ook daadwerkelijk uit te voeren,” zo besluit Meremans.

Het uitstel wordt nu geweten aan een ‘capaciteitsprobleem‘ op de dienst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is